Kako započeti rad u veleposlanstvu


Prije nego što pronađete posao u veleposlanstvu, morate odlučiti za koju se profesiju prijavljujete. Na ovome ovisi i zahtjevi koji su vam postavljeni. Da biste ispravno radili u diplomatskoj službi, morat ćete dobiti diplomu profila s jednog od ruskih sveučilišta Ministarstva vanjskih poslova (MFA). To uključuje poznati MGIMO, kao i Diplomatsku akademiju i fakultet profila. Za razne druge specijalitete, na primjer, za položaj stručnjaka koji obavlja funkciju pribavljanja viza dokumenata, prihvaćaju se s obrazovanjem s drugih sveučilišta. Glavni zahtjev ostaje poznavanje engleskog jezika i jezika zemlje u kojoj se nalazi veleposlanstvo. Ljudi s pedagoškim obrazovanjem također će biti traženi, primjerice, kao nastavnici u ruskim školama na veleposlanstvima.

Za upoznavanje s popisom slobodnih radnih mjesta i zahtjevima potrebno ih je obratiti u Ministarstvu vanjskih poslova. Ako nemate kontakte svog odjeljenja za ljudske resurse, možete doći na dan prijama u 19 Denezhny Lane u Moskvi i tamo postaviti pitanja.

Također za ljude koji poznaju strane jezike, ali ne žele napustiti Rusiju, postoji još jedna mogućnost - zapošljavanje u inozemnom veleposlanstvu. To je uglavnom dostupno samo za stanovnike Moskve, ali u drugim gradovima, primjerice St. Petersburgu i Yekaterinburgu postoje različite grane konzulata i vizne službe stranih zemalja.

Za provjeru slobodnih radnih mjesta povremeno provjeravajte web stranice veleposlanstava koje vas zanimaju. Uglavnom, angažiraju osoblje ruskog govornog područja za rad na izdavanju viza, ali postoje i drugi poslovi, primjerice, vezani uz usmeni i pismeni prijevod.

Prevelika plaća za zaposlenike s ruskim državljanstvom često nije potrebna. Međutim, to se često nadoknađuje smanjenim radnim danom, kao i raznim dodatnim isplatama i potpuno službenim prihodima.

Video.

Podijelite Sa Prijateljima
Prethodni Članak
Sljedeći Članak

Ostavite Komentar