Kako pronaći posao u Australiji


Shema traženja posla ovisi o tome jeste li trenutačno u Australiji ili se samo želite preseliti. U prvom slučaju, morate imati radnu dozvolu za vizu ili dozvolu boravka. Naravno, australski državljanin automatski ima pravo na rad. Osoba koja već živi legalno u zemlji može se prijaviti na službu za zapošljavanje u mjestu prebivališta. Njezina adresa može se naći u imeniku organizacija. Tamo, stručnjaci će vam moći pomoći u pretraživanju ovisno o vašoj specijalizaciji i očekivanjima u području karijere i plaće.

Isto tako, traženje posla može se provoditi putem specijaliziranih internetskih stranica. To je korisno za stanovnike zemlje, a za one koji idu samo u Australiju. Primjeri uključuju resurse kao što su www.mycareer.com.au i drugi australski i međunarodni radni portali. Za uspješniji kontakt s poslodavcem, prvo morate pripremiti životopis na engleskom jeziku s naznakom obrazovanja, radnog iskustva, kao i očekivanog položaja i dohotka. Ako živite u inozemstvu, dodatno provjerite. Nisu sve tvrtke spremne za kontakt s takvim kandidatima, ali ih mogu uvjeriti vaše motivacije navedene u pismu.

Osoba koja je trenutno u Rusiji ne samo da treba pronaći poslodavca, već i pravilno izdavati dokumente za ulazak u Australiju. Da biste to učinili, morat ćete dobiti specijalističku vizu. Ovisno o specifičnoj situaciji, registracija se odvija putem veleposlanstva u Rusiji ili preko australskog viznog centra. Više informacija može se dobiti u veleposlanstvu u Moskvi na Podkolokolny Pereulok 10A / 2 ili pozivom na (495) -956-60-70.

U nekim slučajevima, profesionalna viza se izdaje bez ugovora za rad, što pojednostavljuje proces zapošljavanja. No, u većini slučajeva, ruski državljanin će morati potpisati dokumente o zapošljavanju i ući u zemlju tek nakon toga. To može uzrokovati poteškoće poslodavcu, ako on nije upoznat s vama. U ovom slučaju, možda je dobra ideja dobiti kratkotrajnu vizu za razgovore u nekoliko organizacija. U tom slučaju, nakon potpisivanja dokumenata za zapošljavanje, možete se vratiti u Rusiju za dobivanje dugoročnih dozvola boravka u zemlji.

Video.

Podijelite Sa Prijateljima
Prethodni Članak
Sljedeći Članak

Ostavite Komentar