Što je press release

Priopćenje se odnosi na biltene za predstavnike medija koji sadrže dokumente ili informacije koje se moraju hitno objaviti. U biti, priopćenje za tisak može se nazvati materijalom čiji je glavni zadatak obavijestiti novinare, a zatim i određenu publiku o vijestima ili korisnim informacijama koje imaju javni značaj. Istodobno, iako to nije oglas, intervju ili problemski članak, ali specifičnosti omogućuju uključivanje elemenata tih i drugih žanrova novinarstva u nju. Bilo press release temelji se na vijesti o tome, koja može sadržavati informacije o događaju (ako je takva najava će biti dobro napisan i poslan na vrijeme - to je zajamčeno da se osigura nazočnost novinara u ovom slučaju), trenutni ili je već ostvario događaj. Razlog za pisanje može biti mnogo događaja. Među njima, primjerice, može biti pokretanje novog projekta, pojava novih dobara ili usluga, dolazak poznate osobe. Osim toga, to može biti održavanje natječaja i natjecanja, akcija, seminara ili izložbi, obljetnica, nagrada i nagrada, izuma, znanstvenih postignuća ili otkrića. Među razlozima može biti i sponzorstvo tvrtki i njihovo sudjelovanje u humanitarnim događajima, otvaranje poslovnica, sklapanje ugovora i preustroj osoblja.

Ovakav način privlačenja pozornosti javnosti u djelatnosti tvrtke ili poznate osobe ima mnoge prednosti. Prije svega, priopćenja za tisak omogućuju stvaranje i održavanje određenog mišljenja javnosti o tvrtki i uslugama koje pruža. Ona promiče prepoznavanje robne marke i formiranje željene pozitivne slike. Međutim, pri korištenju ovog alata ne smije se zanemariti da interes tiska za informacijama ovisi o vjerodostojnosti tvrtke ili slavne osobe. Ako za regionalni ili visoko specijalizirani tisak neke informacije mogu biti zanimljive, tada iste informacije dostavljene velikim izdavačima mogu biti potpuno nevidljive.

Video.

Podijelite Sa Prijateljima